Ingredience
- 175 g kuskusu (bezvadná věc, jsou to v podstatě instantní těstoviny, stačí ho jen zalít vodou)
- 200 ml horkého zeleninového vývaru (s vodou to jde taky a nepozorovala jsem extra újmu na chuti)
- 1 ušlehané vejce (pokud není po ruce jogurt, přidáme ještě jedno vejce)
- 3 lžíce přírodního jogurtu (půlka běžného kelímku)
- 85 g sýra feta nebo balkánského sýra, nakrájeného na kostičky (klidně dejte 100 g)
- 50 g vláčných sušených rajčat v oleji, jemně pokrájených (nevynechávat, je to opravdu dobrota)
- 3 jarní cibulky, jemně pokrájené (případně nějaká menší jemná normální cibule nebo svazek pažitky)
- 2 lžíce rostlinného oleje, například slunečnicového
- sůl a pepř
Příprava jídla
1. Kuskus vsypte do ohnivzdorné misky, přelijte horkým vývarem a misku přetáhněte plastovou fólií. Nechte stát pět minut nebo tak dlouho, aby kuskus vsákl všechnu tekutinu a změkl. Přidejte vejce i jogurt a dobře promíchejte. Osolte, opepřete a zapracujte kostičky sýra, rajčata i cibulku. Dejte do vymazaného pekáčku zhruba 15x20, není toho ani půlka běžného plechu, takže při více lidech víc surovin. Péct při 200 °C asi 15 až 20 minut, dokud není povrch pevný a zlatavý.
Žádné komentáře:
Okomentovat