pátek 27. září 2013

Meruňkovo-jogurtové mufiny

Jako přísadu do pečení mám jogurt dost ráda, je to pak takové vláčné a lehké těsto. A v tomhle receptu se díky meruňkám vrátí trochu letní lehkosti.

Suroviny 
  • 300 ml jogurtu  
  • 90 g másla rozpuštěného a zchladlého
  •  2 vejce (v případě nouze stačí jedno) 
  • 140 g medu, cukru bych dala míň, rozpuštěného 
  • 280 g až 300 g mouky 
  • 1 lžička prášku do pečiva 
  • 1 lžička sody 
  • 3 ks sušené meruňky na malé kousky
  • 80 g bílé čokolády nakrájené na kousky 
  • 1 meruňkový kompot nechat okapat
  •  1/4 lžičky skořice + 3 lžičky cukru na posypku
Příprava
 V jedné míse smícháme jogurt, máslo, vejce a med (cukr se v tom rozpustím sám). V druhé míse smícháme mouku s práškem do pečiva a sodou. Mokrou směs dáme do mouky a lehce promícháme. Sušené meruňky a čokoládu dáme do těsta a smícháme jako vždy. Pak dáme do plechu lžíci těsta na ni okopanou meruňku a zakryjeme dalším těstem. Nakonec posypeme posypkou z cukru a skořice. Mi z toho vyšlo zase 16 kousků, ale předpokládám, že to bude jinak běžných 12. Pečeme na 180° zhruba 15 až 20 minut. Nechávala jsem patnáct, aby byly vláčné, po vychladnutí jsou pevné.

Žádné komentáře:

Okomentovat